Stowarzyszenie opieki nad zwierzętami w Polsce

NAJNOWSZY PIES DO ADOPCJI:
WIĘCEJ WABI SIĘ:
Moris

05-205 Klembów

ul.Słoneczna 2

tel: 29 777 90 22

sonz.zg.klembow@onet.eu

REGON:  141903974

NIP: 125 153 75 83

Credit Agricole

60 1940 1076 6237 7803 0000 0000

\"\"Na początku zajmowalismy się bezpośrednią pomocą  dla zwierzęt jako tresura psów

"GRANICA"

Następnie  otrzymaliśmy porpozycję od TOWARZYSTWA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI, ponieważ było nas  dużo i mogliśmy  założyć oddział w Klembowie. Wczesniej jako tresura zrobiliśmy pokaz  psów dla TOZ-u oraz kwestę. Kwesta  ta odbyła się  w Czerwcu 2007r.  Jako koło TOZ-u w Klembowie pomagaliśmy zwierzętom nie tylko z naszego powiatu Wołomińskiego , ale także przyjmowaliśmy do naszego azylu  psy z interwenscji z okolic Warszawy,  które po kilku miesiącach leczenia oraz  resocjalizacji trafiały do adopcji.Trzy psy które przyjechały z interwencji w Czerwcu 2008 i przebywają w azylu u zaprzyjaźnionej Pani prof. Liliany Dziewiałtowskiej z Wulki Kozłowskiej do dnia dzisiejszego  się nimi opiekujemy i karmimy.Zakładając azyl  w Klembowie uważaliśmy że wszyscy członkowie TOZ-u na czele z zarządem głównym pracują charytatywnie. Niestety pomyliliśmy się bardzo  licząc na ich pomoc, której  nie otrzymaliśmy. Wręcz przeciwnie przeszkadzano nam w naszej działalności i  niesienia pomocy bezdomnym  zwierzętom. Zachęcili nas do założenia mini schroniska, ponieważ z interwencjii trafiało do nas coraz więcej zwierząt dla ,których nie było nigdzie miejsca więc my przyjmowaliśmy je do naszego azylu  i opiekowaliśmy się  a  po wyleczeniu, zaszczepieniu i sterylizacji trafiały do adopcji. W  sprawdzonych  wcześniej domach  z nowymi opiekunami , z którymi jesteśmy w stałym kontakcie do  dnia dzisiejszego  .Do Końca roku 2008 oddaliśmy ponad 500 psów do adopcji i kilka kotów oraz jedną tchurzofretkę,gołębia,dwa małe ptaszki znajdujące się pod ochroną. Tymi działaniami  przyczyniliśmy się również ,  do zdemaskowania kłusownictwa ptaków. W okresie naszej działalności jako koło TOZ-u w Klembowie nie otrzymaliśmy żadnego wsparcia od zarządu głównego ani finansowego , moralnego oraz żadnej porady prawnej w związku z tym postanowiliśmy odejść  od organizacji w której wiele rzeczy się nam nie podobało  w postępowaniu wobec zwierząt i ludzi .Założenie naszego azylu zajęło nam prawie dwa lata . W czasie starań podjętych przez nas podczas rejstracjii były różne przeszkody, przede wszystkim  ze strony  członków poprzednej organizacjii która odmówiła przedłużenia mi  legitymacji inspektora .Przyczyną było po prostu"nie bo nie".  Wcześniej zdałam egzamin na inspektora i jako inspektor pracowałam przez  rok  aby pomagać zwierzętom.

03.07.2009r nareszcie zostaliśmy zarejestrowani jako nowe STOWARZYSZENIE OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI PATROL INTERWENCYJNY  i  napewno będziemy współpracować z każdą organizacją oraz osobami prywatnymi  którym  nie będzie obojętny  los zwierząt . Na dzień dzisiejszy najlepiej układa się nam współpraca  z miłymi , życzliwymi i służącymi nam zawsze  chętnie  pomocą  Paniami z  "DOGOMANI".Pomagają nam jak mogą szukają rodzin adopcyjnych umieszczają zdjęcia naszych psów na allegro i w każdej sytuacji służą nam radą oraz  pomocą. DZIĘKUJEMY !!!!

Dziękujemy także wszystkim tym ludziom którzy  nam do tej pory pomagały  w ratowaniu bezdomych zwierząt oraz w utrzymaniu  naszego azylu   .DZIĘKUJEMY !!!!!

W naszym azylu  znajduje się  piesek który został uratowany ze schroniska w Celestynowie a  został  on zabrany w Marcu  2009 roku .

PierwszymI pieskami  uratowanymi  w Lutym  2000 roku  jest Kazio i Ziutka oraz inne szczeniaki które znależliśmy w kartonie przed bramą na ulicy Targowej w Warszawie . Kazio jest w naszym azylu  do dnia dzisiejszego .

Następnym przygarniętym pieskiem jest nasz niuniu , pupilek i żywa maskotka Rottweiller NEO .Pozostawiony do tresury przez właścicielkę jako 3 miesięczny szczeniak   w 2002 roku . Jest z nami do dnia dzisiejszego .

Kolejnym  zwierzakiem  uratowanym jest kotka Zuzia . Była w ciąży i  miała 4 kociaki,które po odrobaczeniu zaszczepieniu i założeniu książeczek poszły do adopcij. Zuzia jest z nami do dziś.

Kolejnym pieskiem  jest Rottweiller-ROKI został porzucony przez właściciela , który zostawił go do szkolenia i więcej się nim nie zainteresował .Rokuś  jest nadal z nami.

Następnym uratowanym pieskiem jest Franiu ,który byłby zagryziony przez inne psy .Został wyciągnięty przez naszych wolontariuszy  z ich pysków .Franio do tej pory kuleje ponieważ był pogryziony przez bezdomne i zdziczałe psy.

Wszystkich piesków nie jesteśmy w stanie zatrzymać które trafiły  do nas. Osoby , którym nie był obojętny los bezdomnych oraz rannych zwierząt przynosili je do nas. Przynosili do nas znalezione  pieski , także  klienci , którzy u nas szkolili swoje pupile. Dlatego  też zapraszamy  do współpracy z naszym azylem  po przez naszą stronę internetową www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl wszystkich  miłośników zwierząt oraz  organizacje ratujące zwierzęta .Prosimy piszcie do nas o problemach zwiazanych z zwierzętami na nasz adres stow-opiekinadzwierzetamigranica@wp.pl postaramy przyjrzeć się  każdemu problemowi  dokładnie i w miarę możiwości pomóc . Wielu ludzi wiedząc o tym że lubimy zwierzęta i  im pomagamy zostawiali  u nas znalezione zwierzaki w celu wyleczenia i znalezienia im dobrego domu poprzez adopcję .Jednym z takich  takich  znalezionych  przez klienta piesków  był Oskar miał około pół roku i był przywiązany w lesie do drzewa uratowaliśmy mu łapę wyleczyliśmy parwowirozę  teraz cieszy się nowym domem i przyjacielem kotkiem.

Obecnie poszukujemy jakieś nowe miejsce gdzie można byłoby  zorganizować większy i  z prawdziwego zadarzenia azyl dla zwierząt  . Mamy nadzieję  , że znajdziemy odpowiedni teren , ponieważ szybko  przybywa nam bezdomnych,potrzebujących  i niechcianych zwerząt.

Zwierzęta które trafiają do nas są najpierw leczone, sterylizowane, odrobaczane, i szczepione z książeczkami trafiają do nowych sprawdzonych rodzin adopcyjnych i z którymi  jesteśmy w stałym kontakcie.

Patrolując drogi rozmawiamy przez radio CB  z kierowcami prosimy , aby   w leśnych terenach uważali na Jeże, Sarny ,Dziki oraz inne zwierzęta.

Nasze patrole są do dyspozycji  przez 24/h na dobę dla ratowania zwierząt pod numerami telefonów

507-292-311

504-649-287

Nasz adres Email:stow-opiekinadzwierzetamigranica@wp.pl  na którym zapraszamy do dyskusji na temat zwierząt .

Zapraszamy i zachęcamy  wszystkich do niesienia pomocy bezdomnym i dzikim  zwierzętom a  w szczególności zimą kiedy to  jest ciężko z znalezieniem  pożywienia i schronienia